[...] Lekarz po przebadaniu pacjenta indywidualnie dobiera zestaw substancji aktywnych, na ogół są to 3-4 składniki np. : krzemionka, L-karnityna, wyciąg z karczocha, kofeina , witaminy, z których tworzy się specjalny koktajl. Zastrzyki wykonywane są strzykawką o cieniutkiej igle lub pistoletem, który automatycznie reguluje głębokość wkłuć. Wkłucia [...]
[...] obniżając tym samym odporność. Odpoczynek na świeżym powietrzu – pozwala na absorbowanie przez skórę promieni słonecznych niezbędnych do utrzymania na prawidłowym poziomie witaminy D, która gra kluczową rolę w kwestii odporności organizmu. Jeśli istnieje taka możliwość wskazane na regenerację jest również korzystanie z sauny, masaży i innych [...]
[...] witaminą dla układu odpornościowego, ponieważ ma silne właściwości antywirusowe oraz antybakteryjne. Ponieważ organizm nie jest w stanie samodzielnie wytworzyć tej witaminy, konieczne jest więc codzienne jej dostarczanie wraz z pożywieniem. Cennymi źródłami witaminy C są: owoce cytrusowe, kiwi, truskawki, natka pietruszki, papryka. W [...]
[...] utrata tkanki tłuszczowej - Wzbogacono o elektrolity Firestarter zawiera ketony malinowe, beta-alaninę, L-argininę, L-tyrozynę, ekstrakt z gorzkiej pomarańczy, kofeinę, witaminy z grupy B, oraz elektrolity. Beta-alanina opóźniając wystąpienia uczucia zmęczenia umożliwia wydłużenie czasu treningu. Arginina jest aminokwasem spełniającym w [...]
[...] prawidłową czynność prostaty oraz narządów rozrodczych. Badania wykazały, że cynk ma istotny wpływ na czynności mózgu. Jest niezbędny do utrzymania optymalnego stężenia witaminy A w krwi i jej zużycia przez tkanki. Cynk bierze udział w wytwarzaniu prostaglandyn regulujących ciśnienie krwi, rytm pracy serca, funkcje wydzielnicze skóry czy [...]
[...] porcje tłuszczu (możesz go również dowolnie rozbić) i do trzech dodaj porcje węglowodanów - do diety dodatkowo dodaj omega3, łyżkę zmielonego siemienia lnianego, być może witaminy i mikroelementy jeżeli masz braki - jedz różnorodnie, nie ograniczaj się do jednego źródła białka, czy węglowodanów Porcja Białka: - kotlet z ryby - tłustej, [...]
[...] podstawowych składników odżywczych: białek ,węglowodanów oraz tłuszczy, zarówno pochodzenia zwierzęcego jak i roślinnego. Należy uwzględniać makro i mikroelementy oraz witaminy- których organizm sam nie potrafi wytworzyć. Wszystko sprowadza się do jednego : to właśnie w dużej mierze pokarm decyduje o naszym zdrowiu, wyglądzie i samopoczuciu [...]
[...] się w środowisku kwaśnym, więc powinniśmy wyeliminować słodycze a wprowadzić owoce, warzywa w postaci najmniej przetworzonej. Ważne jest przyjmowanie produktów zawierających witaminy m.in., C, która podnosi odporność organizmu, szczególnie w okresach przeciążenia fizycznego, a także niweluje działanie wolnych rodników, jest przeciwutleniaczem. ( [...]
[...] pobudzające procesy regeneracyjne chrząstki stawowej. Siarczan glukozaminy stanowi istotny składnik proteoglikanów, budujących macierz chrząstki stawowej. Wysoka zawartość witaminy C i E wspomaga działanie siarczanu glukozaminy. Ponadto witamina C bierze udział w syntezie kolagenu, który jest niezwykle ważnym białkiem w prawidłowym [...]
[...] wysiłku fizycznego. Sole magnezowe kwasu cytrynowego charakteryzują się wysoką przyswajalnością i biodostępnością magnezu. Ponadto dodatek prebiotyku – inuliny oraz witaminy B6 wielokrotnie nasila wchłanianie magnezu w jelicie. Magnesium Citrate to niezbędny preparat dla każdego sportowca a także osoby aktywnej fizycznie oraz żyjącej w [...]
[...] cholesterolu całkowitego i cholesterolu w LDL, podwyższa poziom HDL oraz zmniejsza zdolność agregacji płytek i zawartość fibrynogenu w osoczu. Wykazano, że niedobory witaminy C są jednym z czynników sprzyjających zmianom degeneracyjnym i miażdżycowym tętnic (aterogennym). Niedobór witaminy C kojarzy się również ze wzrostem ciśnienia [...]
[...] wysiłku fizycznego. Sole magnezowe kwasu cytrynowego charakteryzują się wysoką przyswajalnością i biodostępnością magnezu. Ponadto dodatek prebiotyku – inuliny oraz witaminy B6 wielokrotnie nasila wchłanianie magnezu w jelicie. Magnesium Citrate to niezbędny preparat dla każdego sportowca a także osoby aktywnej fizycznie oraz żyjącej w [...]
[...] wyeliminować z codziennego życia, a jakie uwzględnić? Każdy prawie produkt zawiera jakieś substancje ważne dla naszego organizmu; białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik, witaminy, minerały, a nie które odgrywają głównie rolę alkalizującą (warzywa). Jednak sposób obróbki produktu, sposób w jaki on jest przechowywany, produkowany wpływa [...]
[...] pobudzające procesy regeneracyjne chrząstki stawowej. Siarczan glukozaminy stanowi istotny składnik proteoglikanów, budujących macierz chrząstki stawowej. Wysoka zawartość witaminy C i E wspomaga działanie siarczanu glukozaminy. Ponadto witamina C bierze udział w syntezie kolagenu, który jest niezwykle ważnym białkiem w prawidłowym [...]
[...] średnio 20-30 gram błonnika. Nalezy też pamiętać aby nie spożywac go w nadmiarze gdyż możemy na to zareagować zwykłym "rozwolnieniem" , oraz tym że przyjmowane przez nas witaminy i związki mineralne będa gorzej wchłaniane. Czyli jednym słowem wszystko z umiarem. TŁUSZCZE są dwukrotnie bardziej "energetyczne" niż węglowodany , jednak organizm [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] naszych dotychczasowych upodobań kulinarnych typu chipsy+cola na kolacje Są to głównie węglowodany, które musimy uzupełnić po wyczerpującym treningu typu Carbomax, dalej witaminy TOP 10-wraz ze wzrostem wysiłku zapotrzebowanie na nie rośnie, Gainer Mass UP który pomoże w dopięciu diety, oraz Białko Whey Protein 80 które dostarczy nam dobrej [...]
[...] oraz leczy wzdęcia i zaparcia. Spożywanie herbaty z mięty najbardziej zalecane jest po potrawach ciężkostrawnych, czy mocno wzdymających. W mięcie znajdziemy wiele witaminy A, sporo wapnia, potasu oraz magnezu. MELISA i herbata z melisy /SFD/2016/11/14/4de9d10aeea14c8ea4444fff416ae042.jpg Melisa ma przede wszystkim właściwości [...]
[...] pokarmów, będzie potrzebował większej dostawy mikroskładników. Wysiłek fizyczny zmienia zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe, a co za tym idzie - także na witaminy i minerały (Brewster, 2009). 1.1 BIALKA Białka są niezbędne w procesie budowania masy mięśniowej. To właśnie ono używane jest do budowy, odbudowy oraz utrzymania [...]
[...] mających problem z wrażliwością insulinowa Magnez Cynk, Wapno, Kwas liponowy - Dla mających problem z estrogenami DIM, Wit C, olej z wiesiołka, Dla wszystkich Wit D, witC, witaminy z grupy B, GLA, CLA, Chrom, Omega3, probiotyki, enzymy trawienne, zmielona kozieradka Warzywa, owoce i reszta produktów - Dla gruszek i Klepsydr Pomarańcze jabłka, [...]